Alles over stage

September en februari zijn dé perioden waarin de meeste stage plaatsen worden vervuld. Heeft u een stagiair(e) in dienst of denkt u hierover na? Lees dan onderstaande informatie zodat u helemaal op de hoogte bent waar u rekening mee dient te houden.

Een stagiair aannemen

U kunt de stagiair aanmelden via onze portal. Hiervoor kiest u voor het dienstverband “Stage”. U kunt via een bijlage een stagecontract toevoegen. Doet u dit alstublieft zodat wij de stagevergoeding er op de juiste manier kunnen inzetten. 

Krijgt de medewerker een stagevergoeding maar geen salaris? U kunt de vergoeding via de opmerking doorgeven. Het is gebruikelijk dat een stagiair een stagevergoeding/onkostenvergoeding ontvangt maar niet verplicht. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het werk en de opleiding van de student. Het kan zijn dat er via de cao een verplichte stagevergoeding is vastgelegd.

Stagiair na stageperiode in dienst nemen

Een stagiaire wordt op een andere manier verloond dat een normale medewerker omdat een stagiair anders sociaal verzeker is. Wilt u de stagiair dus vast in dienst nemen? Laat dit weten via een bericht op onze portal met zijn nieuwe arbeidsovereenkomst zodat wij het goed kunnen verwerken.

Stageovereenkomst

Een stageovereenkomst is niet verplicht, maar wel handig om te hebben. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en kunt u in het contract belangrijke zaken opnemen zoals de stagevergoeding. Neem in ieder geval op wat de begin- en einddatum wordt, uren per week, stagevergoeding en eventuele vakantiedagen. Wij kunnen u helpen bij het opstellen van een stageovereenkomst. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Subsidieregeling vanuit de overheid

Als werkgever kunt u gebruik maken van een tegemoetkoming voor de kosten die u maakt voor de begeleiding van uw leerling/student. De subsidieregeling kunt u aanvragen over het afgelopen schooljaar. U krijgt maximaal € 2700 per praktijk- of werkleerplaats. Meer informatie kunt u vinden op de website van de overheid. Voor het aanvragen van deze subside heeft u Eherkenning nodig.